Home
News
rFactor 2
rFactor 1
Forums
Contact
Company
Technology
Image Space Inc. YouTube rFactor 2 Twitter Image Space Inc. Google Plus rFactor 2 Facebook
Mediafire
Try or Buy rFactor 2
$43.99/84.99 Windows Only PCDL
Download rFactor 2 Demo Now!

NOTICE Notice: This is an old thread and information may be out of date. The last post was 1006 days ago. Please consider making a new thread.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Texture error

  1. #1
    Simon Peace's Avatar
     

    Registered
    Nov 2011

    Texture error

    Hi Guys,

    Im getting a texture error...

    "DDS Format Cube required for this stage" when importing some TSO from RFactor1... I am going to produce in both rF1 and rF2 versions... but the shader stage has an associated dds file but it keeps complaining... any ideas why?

    Cheers

    Simon

  2. #2
    Guineapiggy's Avatar

     PC Specification 

    Registered
    Apr 2011
    Is it specifically a DDS cube map? It's quite a specific format.

  3. #3
    Simon Peace's Avatar
     

    Registered
    Nov 2011
    it "should be" a DDS Cube map because it is what is being "imported" how do i tell if a DDS is in the correct format?

  4. #4
    Simon Peace's Avatar
     

    Registered
    Nov 2011
    current file says it is...

    1024x512 RGBA color 8 bits/channel - single image

  5. #5
    Guineapiggy's Avatar

     PC Specification 

    Registered
    Apr 2011
    Quote Originally Posted by Simon Peace View Post
    it "should be" a DDS Cube map because it is what is being "imported" how do i tell if a DDS is in the correct format?
    I think rF1 was far more lenient about environmental maps but cube maps are a very specific format. They've got a 6:1 aspect ratio for a start - edit - so no, 1024 x 512 is not a DDS cube map.

  6. #6
    Simon Peace's Avatar
     

    Registered
    Nov 2011
    should it be 3072 x 512 then to make the 6:1?

  7. #7
    Simon Peace's Avatar
     

    Registered
    Nov 2011
    3072 x 512 didn't work

  8. #8
    Guineapiggy's Avatar

     PC Specification 

    Registered
    Apr 2011
    Don't mean to sound superior on this one but you'll likely need to re-export anyway, so google is your friend here.

  9. #9
    Simon Peace's Avatar
     

    Registered
    Nov 2011
    yes i did re-export... anyway downloaded another cube map and that works good enough for me... so fixed.

  10. #10
    Guineapiggy's Avatar

     PC Specification 

    Registered
    Apr 2011
    Not really, and a quick google search would have answered everything.

    Oh well.

  11. #11
    blakboks's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification 

    Registered
    Oct 2010
    Location
    Somewhere between NYC and Montreal
    Just making the image wider won't make it a cubemap. When exporting to DDS, make sure you tell it that it's a CubeMap. I'm not 100% sure on this one, but I also don't think you want to do MipMaps. The image below should help in creating them. NOTE: In determining orientation, the sign comes before the axis (i.e. +X, -X, +Y, -Y, +Z, -Z).

    Cubemaps.jpg

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •