Home
News
rFactor 2
rFactor 1
Forums
Contact
Company
Technology
Image Space Inc. YouTube rFactor 2 Twitter Image Space Inc. Google Plus rFactor 2 Facebook
NRT Servers
Try or Buy rFactor 2
$43.99/84.99 Windows Only PCDL
Download rFactor 2 Demo Now!

NOTICE Notice: This is an old thread and information may be out of date. The last post was 884 days ago. Please consider making a new thread.
Results 1 to 13 of 13

Thread: racegroove i am following tutorial

  1. #1
    les's Avatar

     rFactor 2 Validated 

    Registered
    Jan 2012

    racegroove i am following tutorial

    ok i have my materials setup for real road working on racegoove by free's tutorial i get to the part where the groove changes to follow the fast line. but this is also changing the main texture too i map the racegroove to channel 3 im going to have to experiment but maybe one of you guys know

    what im doing wrong

  2. #2
    ethone's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification rF2 Rank Laptimes Modding Group: virtua_lm 

    Registered
    Nov 2011
    Location
    Düsseldorf, Germany
    I'm not really clear on where your issue is. I presume you are doing the spline mapping? Just tell it to work on Map Channel 3 and it will not affect the main texture.

  3. #3
    les's Avatar

     rFactor 2 Validated 

    Registered
    Jan 2012
    thats the thing it is affecting the other channels too this is where i am confused it affects all the channels. mybe the question is dont collapse the modifier do it once i collapse the modifier it reverts everything back to the way it was

  4. #4
    ethone's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification rF2 Rank Laptimes Modding Group: virtua_lm 

    Registered
    Nov 2011
    Location
    Düsseldorf, Germany
    Usually you will only have one texture stage visible to you. What appears to be "reverting everything back" might just be 3ds max switching back to displaying map channel 1 and the base texture.
    It might not revert back to the proper map channel 1 mapping coordinates until you restart 3ds max, as I just found out, but it won't overwrite the those coordinates.

  5. #5
    les's Avatar

     rFactor 2 Validated 

    Registered
    Jan 2012
    well i restarted my computer and 3ds max loaded the track back up and there is was plain as day the track is messed up when i do channel 3 the other textures get messed up
    well i got real road completely working here is a pic of a track done with real road GRAB_012.JPGGRAB_011.JPGGRAB_002.JPG
    Last edited by les; 02-20-12 at 12:56 AM.

  6. #6
    Jka's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification 

    Location
    Finland
    Knowledgeable member
    I think 3dsmax has some bugs with mapping channels. I've run similar problems long time ago with my rF1 track scenes.

    I *think* UWV unwrap with spline mapping feature causes this. Sometimes when you map texture channel with spline, max can screw up previously done mapping coords (on other channels). My workaround is save scene after finishing each channel mapping, before starting next... I haven't bother to investigate this too deeply, but with my workflow saving scene has reduced problem to nonexistent...

  7. #7
    les's Avatar

     rFactor 2 Validated 

    Registered
    Jan 2012
    when i went and changed it to channel 3 i did the racegroove with the spline mapping tutoiral once i had that finished i went back and checked channel 1 the main texture sure enough it showed it was messed up it is a bug, i went to the material editor under my main texture and changed the channel to channel 2 and then changed it back to channel 1 and bing the texture changed and looked right. i then went back to the racegroove texture in the material editor and made that show up on the track, it looked like i didnt do the racegroove again so i changed the channel again to channel 2 and then channeld it back and bang it showed the racegroove as done. so its a bug im sure

  8. #8
    Jka's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification 

    Location
    Finland
    Knowledgeable member
    3dsmax viewport do not always show mapping correctly on all channels, especially when selecting one channel after another in material editor. Exporting scene to sim and check it there gives you correct appearance. Do not blindly trust viewport appearance...

  9. #9
    les's Avatar

     rFactor 2 Validated 

    Registered
    Jan 2012
    thanks for the info

  10. #10
    freew67's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification Modding Group 

    Location
    USA
    Knowledgeable member
    After you map the racegroove do you right click- collapse to on the uvw unwrap before you switch channels to look at the other tex?

  11. #11
    les's Avatar

     rFactor 2 Validated 

    Registered
    Jan 2012
    yep i did

  12. #12
    Baule's Avatar

     Modding Group: NLC 

    Newer Member
    Oct 2010
    spline mapping only worked correctly for me, if the track was one single object and all segments welded. Maybe that's your problem?

  13. #13
    les's Avatar

     rFactor 2 Validated 

    Registered
    Jan 2012
    i have the racegroove working for the track it does have issues with the racegroove being wrong a bit and i know what the problem is that i have to fix baule you are correct i have to go weld the track together make it one piece to make the groove correct thats what i am working on now

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •