Home
News
rFactor 2
rFactor 1
Forums
Contact
Company
Technology
Image Space Inc. YouTube rFactor 2 Twitter Image Space Inc. Google Plus rFactor 2 Facebook
Mediafire
Try or Buy rFactor 2
$43.99/84.99 Windows Only PCDL
Download rFactor 2 Demo Now!

NOTICE Notice: This is an old thread and information may be out of date. The last post was 894 days ago. Please consider making a new thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: track_cube.dds

  1. #1
    iDTDoug's Avatar

     PC Specification 

    Registered
    Oct 2010

    track_cube.dds

    copied the isi track_cube.dds into my maps folder but im getting an illegal tex map size error when trying to export. It is the 1536 x 256 original file. What am I missing here?

  2. #2
    ethone's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification rF2 Rank Laptimes Modding Group: virtua_lm 

    Registered
    Nov 2011
    Location
    Düsseldorf, Germany
    Did you accidently re-save the cube map as a 2d texture instead of cube map?

    I'm still using the identical ISI cube map from rF1 days and neither the sim nor the plugins complain.

  3. #3
    blakboks's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification 

    Registered
    Oct 2010
    Location
    Somewhere between NYC and Montreal
    I think there's a checkbox in the gtex to tell it that its a cubemap. Sorry, I don't have a computer in front of me so I can't check it out myself atm.

  4. #4
    ethone's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification rF2 Rank Laptimes Modding Group: virtua_lm 

    Registered
    Nov 2011
    Location
    Düsseldorf, Germany
    There isn't one as far as I can see. If you set the shader to one which includes a cube map stage, it's set automatically.
    Doug, perhaps you accidentally tried to assign a cube map to a regular texture stage (for which 1536 would be an illegal size)?

  5. #5
    iDTDoug's Avatar

     PC Specification 

    Registered
    Oct 2010
    so for stage 7 of the realroad material, what texture are you using? I just assumed it was that since its the only cube map I saw in the mod files.

  6. #6
    toebee's Avatar

     PC Specification 

    Registered
    Oct 2010
    Location
    SoCal
    Quote Originally Posted by iDTDoug View Post
    so for stage 7 of the realroad material, what texture are you using? I just assumed it was that since its the only cube map I saw in the mod files.
    You can use any texture for stage 7. It gets replaced with the REFLECTEDENV. Just make sure to check "live mapper".

  7. #7
    iDTDoug's Avatar

     PC Specification 

    Registered
    Oct 2010
    ah, that explains it then, thanks.

  8. #8
    blakboks's Avatar

     rFactor 2 Validated PC Specification 

    Registered
    Oct 2010
    Location
    Somewhere between NYC and Montreal
    Quote Originally Posted by ethone View Post
    There isn't one as far as I can see. If you set the shader to one which includes a cube map stage, it's set automatically.
    Doug, perhaps you accidentally tried to assign a cube map to a regular texture stage (for which 1536 would be an illegal size)?
    Yeah, I guess that was just what I was thinking of. Like I said, I didn't have 3dsmax in front of me to double-check. Sorry for the misinformation.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •