PDA

View Full Version : Cockpit Cam / Head Cam Off Center



taufikp
03-19-12, 05:46 AM
The cockpit/head cam is targeting the left side of the car, instead of the center.

This bug is more pronounced in single seaters cockpit view and you use low FOV. I'm using 35 when I found this.

In those single seaters, the cockpit view is exposing more of the left side of the car. I can only see left mirror and left front tire on screen.

This bug is very, very, annoying especially if you used a head tracker. In fact I was thinking that my FaceTrackNoIR kept off center, and spent hours trying to fix it the problem. Finally I gave up, then I ran rF2 without FaceTrackNoIR, and voila! I found the culprit! >.<"

Hopefully this bug will go into high priority in ISI's bug-fix list. Although subtle but very annoying for low FOV and head tracker users like me.

taufikp
03-19-12, 07:30 AM
UPDATE:
The problem is gone now. And I did these:
Restart Windows (after applying some Windows updates).
Remap the camera keys (I'm using WSADQE keys mapped to camera movement), based on suggestion in this post (http://isiforums.net/f/showthread.php/4612-Seat-Position-too-far-left), which had similar problem, but my problem is not as extreme as the screenshot in this post.

So I don't exactly know what is the fix for my problem, the restart or remap?

Haven't try FTNoIR again though.

magicfr
03-20-12, 09:32 AM
Do you use EyeFinity with bezel compensation? If yes, it's a problem with the Bezel compensation systeme in Eyefinity.

taufikp
03-20-12, 11:06 AM
Nope. I'm using single screen, I don't know why, but I never really like triple screen setup.

I do like multi screens, but not for side-views of my cockpit. These screens are used to display other information, such as gear value, tachometer, tire condition, etc, and on the other screen I would like to have mini track side cam view, mini map, list of driver position and their time for each sectors, and so on. :)

Andy Komarajaya
03-28-12, 03:30 AM
dari jakarta om taufik? udah join temen-temen rfaktor iwk belom?

taufikp
03-28-12, 06:04 AM
eh, apa itu rF iwk? ada forumnya?

Andy Komarajaya
03-28-12, 01:20 PM
eh, apa itu rF iwk? ada forumnya?

ada om, kita buat server lokal .. http://rfactor.iwk.co.id, ramenya kalo malem om :)
ayok join om lagi ada champhionship GT3

taufikp
03-28-12, 06:28 PM
ngga bisa register di forum nya tuh, internal server error terus, pake joomla kayaknya ya? :D

btw, gw juga ada nih forum, di forum.racingtracks.net, skrg masih lbh mirip kaya 'blog' pribadi jadinya, dulu sih dipake bareng ama temen2 dari luar waktu masih bikin mod CSGT WSC70 buat rF1.

kalo temen2 di iwk mau pake forum gw jg gpp, soalnya forum yg di joomla itu kok kayaknya kurang oke.

Andy Komarajaya
03-29-12, 12:55 AM
ngga bisa register di forum nya tuh, internal server error terus, pake joomla kayaknya ya? :D

btw, gw juga ada nih forum, di forum.racingtracks.net, skrg masih lbh mirip kaya 'blog' pribadi jadinya, dulu sih dipake bareng ama temen2 dari luar waktu masih bikin mod CSGT WSC70 buat rF1.

kalo temen2 di iwk mau pake forum gw jg gpp, soalnya forum yg di joomla itu kok kayaknya kurang oke.

yang penting race online nya om hehehe.. tiap malem mulai jam 20an :) ditunggu ya om

taufikp
03-29-12, 06:07 PM
engga bisa register, engga bisa donlod mod-nya (diprotek), jadi ga bisa liat deh :D